Інструкція до препарату Флорафан капсули банка №30
- Виробник:
- Лікарська форма:Капсули
- Форма випуску:Капсули, 3 блістери по 10 капсул у картонній коробочці з установкою до застосування; 30 капсул у контейнерах з полімерного матеріалу у картонній коробочці з установкою до застосування; 60 капсул у контейнерах з полімерного матеріалу.
- Умови відпуску:Без рецепта
- Діюча речовина:Лактобактерії
Флорафан (FLORAFAN®) – комбінована дієтична добавка, до складу якої, одночасно з унікальним мультипробіотичним комплексом молочнокислих бактерій, входять продукти їх метаболізму та пребіотики - інулін та лактулоза.
Синбіотик Флорафан (FLORAFAN®) – це біокоректор нового покоління з поліфункціональними властивостями, який не тільки заповнює дефіцит важливих для організму елементів, а також нормалізує мікробіоценоз кишечника людини, при цьому виявляючи імуномодулюючу, детоксикувальну, антимутагенну, холестеринметаболізуючу та протипухлинну дію.
Склад
1 капсула містить не менше 1 1010 ліофілізату пробіотичних бактерій: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei subsp. сasei, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis, Propionibacterium freudenreichii subsp. Shermanii; продукти їхньої життєдіяльності; пребіотики: інулін – 10% та лактулоза – 10%.
Допоміжні речовини: мікроцелюлоза.
Загальні властивості
Основні функції:
- нормалізує якісний та кількісний склад корисних бактерій у шлунково-кишковому тракті;
- збагачує, підтримує та швидко відновлює ослаблену мікрофлору кишечника;
- пригнічує зростання та розвиток патогенних мікроорганізмів;
- покращує травлення та виводить токсини з організму;
- регулює перистальтику кишечника;
- зміцнює імунітет;
- покращує стан шкіри;
- сприяє засвоєнню вітамінів, мінералів та мікроелементів;
- підвищує стійкість організму проти канцерогенів та несприятливих факторів.
Властивості активних компонентів:
Лактобактерії (Lactobacillus, Lactococcus) – регулюють численність умовно-патогенних та гнильних мікроорганізмів, підтримуючи оптимальну для організму людини мікрофлору, сприяють розщепленню холестерину, тим самим знижуючи його рівень у крові людини, нормалізують травлення та підтримують імунітет завдяки збереженню поживних речовин, вітамінів та антиоксидантів.
Біфідобактерії (Bifidobacterium) - покривають стінки кишечника, знижують ймовірність захворювання на грип та ГРЗ, зміцнюють імунітет, беруть участь в утворенні молочної та оцтової кислот, синтезі амінокислот, білків та вітамінів, посилюють всмоктування іонів кальцію, заліза та заліза. та підтримують процеси пристінного травлення.
Пропіоновокислі бактерії (Propionibacterium) – беруть участь у симбіонтному травленні, при цьому накопичуються органічні кислоти (переважно пропіонова та оцтова), які запобігають розмноженню патогенних та умовно-патогенних мікроорганізмів, оздоровлюють кишечник. Синтезують спеціальні антибактеріальні компоненти (пропіонини), які активні до ентеробактерій, гнильних бактерій, грибів і т.д. Стимулюють зростання біфідофлори, виявляють антивірусну активність та антиоксидантні властивості.
Термофільні стрептококи(Streptococcus thermophilus) ферментують лактозу (молочний цукор) і тому застосовуються при лактозній недостатності, знижують активну кислотність, забезпечуючи бактерицидний ефект по відношенню до патогенних мікроорганізмів.
Продукти метаболізму
Внаслідок дії продуктів метаболізму відбувається ефективна адгезія корисних бактерій у шлунково-кишковому тракті, а також стимуляція власної мікрофлори людини за рахунок підвищення швидкості розмноження корисних бактерій.
Лактулоза – активує розвиток біфідобактерій, сприяє засвоєнню мінералів в організмі, стимулює роботу печінки, позитивно впливає на процес виведення канцерогенів і токсинів з організму, стимулює випорожнення при запорах, знижує вироблення вторинних жовчних кислот.
Інулін стимулює зростання та активність біфідо- та лактофлори, підвищує всмоктування кальцію в товстому кишечнику, позитивно впливає на метаболізм ліпідів.
Мікроцелюлоза – посилює дію молочнокислих бактерій та сприяє стабільності дієтичної добавки.
Рекомендації щодо застосування
Може бути рекомендована лікарем у раціонах дієтичного харчування як додаткове джерело живих пробіотичних бактерій, продуктів метаболізму та пребіотиків для нормалізації якісного та кількісного складу корисної мікрофлори кишечника при порушенні її балансу:
- внаслідок кишкових інфекцій бактеріального, вірусного та грибкового походження;
- під час або після антибіотикотерапії;
- при пригніченні імунітету, порушенні обміну речовин, алергічних проявах;
- при вживанні неякісних харчових продуктів та питної води, незбалансованому харчуванні та переїданні, дії несприятливих факторів навколишнього середовища, фізичному та емоційному стресі, різкій зміні кліматичних та часових поясів, перебування в екстремальних умовах.
Рекомендується дотримуватися збалансованого раціону харчування, обмежувати тваринні жири, цукор, солодощі, алкоголь, смажені, копчені, мариновані страви, міцні бульйони.
Важливою особливістю дієтичної добавки є повністю натуральний склад, вона підходить людям, які не переносять лактозу, цукор та білки коров'ячого молока.
Спосіб застосування та дози
Дорослим та дітям віком від 12 років – по 1-2 капсули, дітям віком від 3 років – ndash; по 1 капсулі на день за 30 хвилин до їди.
Неприпустимо приймати з гарячою їжею або рідиною. Можна застосовувати під час вагітності та годування груддю.
Можна застосовувати після закінчення курсу антибіотикотерапії, а також під час його проведення, але не раніше ніж через 2 години після прийому антибіотика.
Застереження
Підвищена індивідуальна чутливість до компонентів, діти віком до 3 років.
Не перевищувати вказану кількість (порцію) щоденного споживання, що рекомендується.
Перед застосуванням рекомендується проконсультуватися з лікарем.
Не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
Не лікарський засіб!
Термін вживання
30 днів, наступний термін споживання та можливість повторного курсу погодити лікаря. Ефект спостерігається зазвичай до кінця першого тижня прийому.
Форма випуску
3 блістери по 10 капсул у картонній коробочці з установкою до застосування; 30 капсул у контейнерах з полімерного матеріалу у картонній коробочці з установкою до застосування; 60 капсул у контейнерах з полімерного матеріалу.
Термін придатності
2 роки від дня виготовлення в упаковці виробника. Після відкриття упаковки зберігати не більше 30 днів.
Умови зберігання
При температурі від 2 ° З до 10 ° З у недоступному для дітей місці. Допускається транспортування при температурі не вище 25°С протягом 5 днів.
Виробник
ТОВ "ФК "Ензіфарм", Україна, 24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Хлібозаводська, 3