Надає загальнозміцнюючу, протизапальну, регенеруючу, обволікаючу, спазмолітичну, седативну дію; покращує травну систему ШКТ; нормалізує секреторну та рухову функцію шлунка та кишечника; має знеболювальні та протимікробні властивості; покращує капілярний кровообіг та процеси регенерації клітин; підвищує захисну функцію слизової оболонки шлунка та кишечника; пригнічує патогенну флору, процеси гниття та бродіння; знижує ризик розвитку запальних процесів та пухлин у кишечнику.
Певна кількість пектину та дрібнодисперсної клітковини виконує функцію сорбенту: адсорбує та виводить з організму токсини, радіонукліди, важкі метали, жовчні кислоти, покращує моторику кишечника, виявляє протимікробну, зміцнюючу, протизапальну дію, сприяє розмноженню; виявляє загальнозміцнювальну дію, перешкоджає інтоксикації організму, оптимізує лікування хронічних атонічних колітів, коригує вагу.
- порушення обміну речовин; - захворювання ШКТ (хронічні анацидні, гіпоасцидні та артрофічні гастрити); - виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки; - атонічні коліти; - метеоризм; - ентероколіти; - дисбактеріоз кишечника; - різні інтоксикації, включаючи медикаментозні, алкогольні, наркотичні, харчові; - для підвищення імунітету та загальної опірності організму; - для виведення токсинів та радіонуклідів.
По 1 чайній ложці 2 рази на день між їжею, запиваючи водою або кефіром.