Касторова олія – в'язка, масляниста рідина, що отримується з рослини рицина звичайна (Ricinus Communis). Являє собою комплекс тригліцеридів рицинолевої, лінолевої та олеїнової кислот. При внутрішньому застосуванні гідролізується ліпазою в тонкому кишечнику з утворенням рицинолевої кислоти, яка викликає подразнення рецепторів кишечника та рефлекторно посилює його перистальтику. Як правило, послаблювальний ефект настає через 5-6 годин. Касторова олія рекомендується при запорах, отруєннях, харчових інтоксикаціях і з метою очищення кишечника перед діагностичними процедурами.
Може бути рекомендована як джерело поліненасичених жирних кислот. Сприяє посиленню перестальтики кишківника, покращенню процесів випорожнення. Має м’які послаблюючі властивості. Перед застосуванням потребує консультації лікаря.
Дорослим та дітям старше 12 років по 1 капсулі на 10,0 кг маси тіла на день.
Термін вживання: за необхідністю, в подальшому термін вживання узгоджувати з лікарем.
Не перевищувати рекомендовану денну кількість. Продукт не є замінником різноманітного та збалансованого харчування і здорового способу життя.
Індивідуальна чутливість до компонентів продукту,вагітність та період лактації, діти до 12 років.
Зберігати в упаковці виробника, у сухому, прохолодному, захищеному від світла місці, за температури від 8 °С до 25 °С, при відносній вологості повітря не більше 75%, в недоступному для дітей місці.
Строк придатності: 24 місяці.