Пембіна-біотик капс. №15- ціни у Києві
- Виробник:
- Форма випуску:Капсули
- Умови відпуску:Без рецепта
- Температура зберігання:від 15°C до 25°C
Рекомендації щодо застосування
Може бути рекомендована лікарем в раціонах дієтичного харчування, як додаткове джерело біологічно активних речовин природного походження: мікроінкапсульований комплекс пробіотичних штаммів L. plantarum CECT8675 і L. plantarum CECT 8677, поліфенолів, антиоксидантів, вітаміну С, для покращення стану сечовивідних шляхів при інфекціях, а також при вагінальному дисбіозі; сприяння енергетичному метаболізму та утворенню колагену в стінках кровоносних судин; сприяння відновленню кишкової і вагінальної мікрофлори, поліпшенню травних процесів, зміцнення імунітету, попередження: дисбіозу, алергічних проявів і проносу, що виникає внаслідок прийому антибіотиків.
Формула Пембіна-Біотик містить у складі живі ліофілізовані лактобактерії, які є складовою частиною нормальної мікрофлори кишечнику людини та була спеціально розроблена для боротьби з уропатогенами сечовивідних шляхів, кишечнику та піхви. L. plantarum CECT8675 і L. plantarum CECT 8677 мають антипатогенну активність та хороше виживання у кишковому та вагінальному середовищі. Форма мікроінкапсуляції пробіотика - інноваційна технологія компанії АБ-БІОТІКС. Вона дозволяє захистити живі бактерії пробіотика від агресивного середовища шлунка, а також журавлини та вітаміну С, та доставити їх до місця дії у потрібній концентрації. Журавлина запобігає прилипанню патогенів до епітелію сечовивідних шляхів. Антоціаніди з журавлини в дозі 240 мг допомагають усунути патогенні бактерії з сечовивідних шляхів, а вітамін С допомагає підвищити імунну відповідь. Інфекції сечовивідних шляхів (ІСШ) – це бактеріальні інфекції, які вражають сечовивідні шляхи, включаючи сечовий міхур (цистит) і уретру (уретрит). ІСШ викликаються в першу чергу патогенними бактеріями, які мігрують з травного тракту до сечового міхура через уретру. Найчастіше збудниками ІСШ є кишкова паличка, Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus saprophyticus, Enterococcus faecalis і Proteus mirabilis. Ріст концентрації кишкових мікроорганізмів в урогенітальному тракті може призводити також до вагінального дисбіозу. При цьому в кишковому та вагінальному вмісті знижується рівень корисних бактерій, а переважають такі мікроорганізми, як Gardnerella і Mycoplasma hominis. Це підтверджує взаємозв'язок дисбіотичних процесів, що відбуваються в різних органах, та необхідність комплексної корекції порушень мікрофлори травного тракту. Також актуальна нормалізація мікрофлори кишечнику в післяпологовий період, коли порушено захисні властивості екосистеми у зв'язку з травмуванням родового каналу, зниженням вмісту естрогенів. Внаслідок цього виникає високий ризик розвитку післяпологових інфекційних ускладнень.
Журавлина. З точки зору практичного застосування ягід журавлини, вони особливо цінуються завдяки високому вмісту вітамінів, органічних кислот, афлатоксинів, цукрів і пектинових речовин. У плодах журавлини високий вміст вітаміну С, його в них стільки ж скільки і в апельсинах, грейпфрутах, лимонах, садової суниці. У ягодах журавлини також містяться вітаміни групи В: В1, В2, В5, В6, вітамін Е, РР і вітамін К1 (філлохінон). Переважною кислотою в журавлині є лимонна кислота, в ній також містяться яблучна, хінні, бензойна, урсолова, хлорогенова, олеанолова, кетоглутарова і окси-кетомасляна кислоти. У незначних кількостях в ягодах журавлини є бурштинова та щевелева кислоти. До сахарів, якими багата журавлина, в основному відносяться глюкоза і фруктоза, значно менше в цих ягодах сахарози. З полісахаридів найважливіше для людського здоров'я значення мають пектинові речовини, що містяться в журавлині. Плоди журавлини також містять біофлавоноїди, такі як лейкоантоціани, флавоноли антоціани, катехіни і фенолокислоти, а ткож бетаїн і важливі мікро- і макроелементи: калій, кальцій і фосфор. У журавлині порівняно багато марганцю, заліза, міді і молібдену, вона містить також магній, йод, барій, кобальт, бор, нікель, свинець, олово, срібло, цинк, хром, алюміній, титан. При такому багатому складі корисних речовин, калорійність журавлини складає всього 28 ккал.
Розглянувши склад журавлини, стає зрозуміло, чтому науковці віднесли цю ягоду до найкорисніших для людини продуктів харчування. Завдяки високому вмісту солей калію і вітаміну С, журавлина дуже корисна для підтримки організму в період інфекційних і простудних захворювань, особливо в осінньо-зимовий період. Дослідженнями вчених усього світу виявлено позитивний вплив журавлини на стан здоров'я при такій жіночій хвороби, як цистит. Фахівцями доведено, що 1,5 склянки соку журавлини в день знижують ризик загострення цього захворювання в два рази. Такий цілющий ефект ягід журавлини обумовлений вмістом у ній проатоцианидіна і бензойної кислоти. Журавлина вважається природним антибіотиком через її антибактеріальні та протизапальні властивості. Крім того, в журавлині містяться речовини що перешкоджають утворенню тромбів в судинах.
Вітамін С (L-аскорбінова кислота) є незамінним фактором харчування, так як він не синтезується в організмі людини. Біологічні властивості аскорбінової кислоти визначаються перш за все її властивість до окислення та перетворення в дегідроаскорбінову кислоту, система аскорбінова кислота – дегідроаскорбінова кислота є однією із основних окисно-відновних систем клітини. Аскорбінова кислота приймає участь в метаболізмі амінокислот, виявляє регулюючий вплив на систему колагена, який забезпечує, наряду з іншими факторами, нормальну проникність стінок судин, тобто є антигеморрагічним фактором при капіляропатії. Аскорбінова кислота стимулює процеси кровотворення, підвищує імунну реактивність організму, підвищує фагоцитарну активність лейкоцитів, бактерицидну властивість крові, стимулює антитоксичну та білковоутворюючу функції печінки. Використання аскорбінової кислоти корисно при гострих та хронічних інфекційних захворюваннях, що протікають з геморрагічним синндромом, при гастритах з гіпосекреторною функцією, ентероколітах, недостатності кровообігу. Аскорбінова кислота виявляє наступну метаболічну дію – каталізує дію амінокислот: фенілаланін, тірозін; перетворює неактивну форму фолієвої кислоти в активну; захищає тіамін, рибофлавін, пантотенову кислоту.
Властивості
Пембіна-Біотик - мікроінкапсульований комплекс пробіотичних культур, який має наступні властивості:
- перешкоджає розмноженню патогенних мікроорганізмів у кишечнику, що сприяє відновленню балансу нормальної мікрофлори кишечника та піхви, усуненню дисбактеріозу і дисбіозу;
- підвищує локальний захист шляхом зниження проникнення патогенних мікроорганізмів крізь стінку кишечника: гальмує адгезивні властивості E. coli, пригнічує розвиток в кишечнику грибів роду Candida albicans і non-albicans (C. glabrata, C. tropicalis, C. krusei), а також багатьох патогенних мікроорганізмів, зокрема бактерій типу Clostridium, Enterobacteriaceae, Pseudomonas, Staphylococcus;
- стимулює продукцію секреторного IgA;
- сприяє зменшенню кількості рецидивів вульвовагінального кандидозу та ІСШ.
Не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.