1 капсула містить: екстракт кореня перстачу білого - 350 mg (мг), цинку - 10 mg (мг), селену - 55 ?g (мкг).
Склад: мікрокристалічна целюлоза, екстракт кореня перстачу білого, цинку піколінат, антиспікаючі агенти: кальцій стеарат, діоксид кремнію, L-селенометіоніну; оболонка капсули: желатин.
Перстач білий (Potentilla L.) - рід багаторічних рослин родини розових (Rosaceae). Діючими речовинами перстачу вважають дубильні речовини (до 35%), тритерпеноїди і тритерпенові сапоніни (6%), поліфенол альбінін, флавоноїди: кверцетин, кемпферол; антоціани: глюкозид ціанідину; етерне масло; тригліцериди жирних кислот, у складі золи (5%): K, Ca, Mg, Fe, Mn, Cu, Zn, Co, Cr, Al, Ba, V, Se, Ni, Sr, Pb, I i B, концентрує Co, Ni, Sr, Ba, особливо Mn, Cu, Zn i Se.
Перстач має помітну ефективність в нормалізації структури і функції щитовидної залози. Біологічно активна сполука альбінін, яка міститься в підземній частині рослини, проявляє тиреотропну і гонадотропну активність, впливає на вироблення тиреотропного гормону (ТТГ) в передній долі гіпофізу, який за механізмом зворотного зв'язку впливає на синтез гормонів щитовидної залози. Кореневище перстачу білого містить елементарний йод і аніон йодистої кислоти, є природним концентратом мікро- і макроелементів, біологічно активних компонентів, таких як флавоноїди, фенолкарбонові кислоти і сапоніни, які нормалізують обмінні процеси в організмі, регулюють гормональний баланс і є необхідними для здорової роботи щитовидної залози. Завдяки біофлавоноїду кверцетину, який має виражену антиоксидантну і мембраностабілізуючу активності, забезпечується ефект стабілізації мембран тиреоцитів, регулюється проникність клітин щитовидної залози, забезпечується їх захист від шкідливої дії аутоантитіл і вільних радикалів, відновлюється рецепторна і гормонвидільна функції. Основні біологічно активні речовини перстачу білого мають виражену антиоксидантну, протизапальну, цитостатичну, імуномодулюючу дії, а також покращують мікроциркуляцію крові в тканинах.
Цинк (цинку піколінату) - макроелемент. Цинк присутній в зародках пшениці, кунжуті, бобових, горіхах, насінні, соєвих продуктах, молочних продуктах, морепродуктах, яйцях.
Цинк сприяє:
Відіграє важливу роль у процесі поділу клітин.
Селен (як L-селенометіонін). L-селенометіонін – амінокислота природного походження, яка містить органічний селен, природну форму, що найбільш засвоюється організмом людини. Селенометіонін міститься в плодах бразильського горіха, зернових, соєвих бобах та інших бобових, спаржі, цибулі та капусті.
Селен - мінеральна речовина. Селен життєво важливий елемент і відіграє вирішальну роль у підтримці оптимального здоров'я. Будучи важливим компонентом антиоксидантної системи, захищає всі клітини організму від окислювального стресу, стимулює роботу щитовидної залози, підтримує імунітет та репродуктивну функцію людини. Поповнення дефіциту селену запобігає серцево-судинним та онкологічним захворюванням, явищам катаракти, запальним захворюванням шкірних покривів, підтримує детоксикацію, значуще гальмує процеси старіння.
Селен бере участь у формуванні кісткової тканини, що дуже важливо при переломах кісток. Активує гормон кальцитонін, завдяки якому кальцій вбудовується в кістку, що важливо для профілактики та лікування остеопорозу. Селен входить до складу ферментів, які відновлюють фіброзне кільце диска, завдяки чому він має позитивний ефект при остеохондрозі та міжхребцевих грижах. Селен бере участь у формуванні ферментів синовіальної оболонки хрящів, хребта та суглобів.
Селен сприяє:
Може бути рекомендовано як джерело екстракту кореня перстачу білого, цинку та селену з метою нормального функціонування щитовидної залози.
Не є лікарським засобом.
Дорослим по 1-2 капсули 2 рази на день після прийому їжі.
Термін споживання: до 4 місяців. Подальше споживання та можливість повтору узгоджувати з лікарем.
Підвищена чутливість до окремих компонентів продукту. Продукт не рекомендується вживати дітям, вагітним жінкам та жінкам в період лактації.
Капсули масою 400 mg (мг), по 30 капсул у картонній коробці (3 блістери по 10 капсул).
Зберігати в упаковці виробника, в сухому, захищеному від прямого попадання сонячного світла місці при температурі не вище 25° С в оригінальній упаковці виробника. Зберігати в недоступному для дітей місці.
24 місяці.
Номер партії виробництва, дата завершення мінімального терміну придатності «Краще спожити до кінця (дата)»: вказано на упаковці.