Інструкція до препарату Пробіокс капсули №30
- Виробник:
- Температура зберігання:від 15°C до 25°C
- Діюча речовина:Лактобактерії
Склад
- Активні комопненти (загалом не менш, ніж 6,0 х 10 9 КУО до закінчення терміну придатності)
- Lactobacillus rhamnosus – 3,0 х 10 9 КУО
- Lactobacillus paracasei – 2,7 х 10 9 КУО
- Lactobacillus acidophilus – 0,3 х 10 9 КУО
- Lactobacillus bulgaricus – 10,0 х 10 6 КУО
- Streptococcus thermophiles – 6,0 х 10 6 КУО
- Допоміжні компонентиаскорбінова кислота, магнію стеарат, картопляний крохмаль, діоксид кремнію, гіпромелоза
Опис
Активні штами мікроорганізмів, що входять до складу дієтичної добавки, сприяють:
- нормалізації випорожнення при діареї, що викликана вірусними або бактеріальними інфекціями, застосуванням антибіотиків або інших протимікробних препаратів;
- покращенню травлення у кишечнику при зміні раціону живлення під час подорожей, стресу, перевтоми;
- відновленню слизової оболонки кишечнику і нормалізації мікрофлори;
- підвищенню і зміцненню імунітету;
- поліпшенню переносимості молочних продуктів.
Пробіокс містить різні види ліофілізованих життєздатних бактерій з різних відділів кишечнику, які відновлюють і підтримують фізіологічну рівновагу мікрофлори шлунково-кишкового тракту. Пробіокс має оптимальний кількісний склад бактерій для терапевтичної активності в різних вікових групах, що робить його прийом зручним, а дію – ефективною. Пробіокс складається з бактерій, які є стійкими до дії різних антибактеріальних засобів і починає діяти з першого дня призначення антибіотиків.
Завдяки дії активних компонентів Пробіокс зброджує вуглеводи, під дією ферментів лактобацил утворюються коротколанцюгові жирні кислоти – молочна, оцтова, масляна, пропіонова. Завдяки виробленню жирних кислот, відбувається нормалізація кислотності внутрішньокишкового вмісту, гальмується розвиток патогенних штамів, припиняються гнилісні процеси й пригнічується утворення аміаку, ароматичних амінів, сульфідів, ендогенних канцерогенів. Масляна й пропіонова кислоти підвищують мітотичну активність і регулюють диференціювання епітелію. Молочна й пропіонова кислоти регулюють всмоктування кальцію, обмін холестерину й метаболізм глюкози в печінці.
Пробіокс забезпечує присутність постійного мікробного подразника, підвищує місцевий імунітет, збільшує вироблення імуноглобуліну-А. Лактобацили Пробіокса зменшують активність пероксидази, надаючи антиоксидантний ефект, а також пригнічують зростання патогенної мікрофлори та стимулюють зростання лакто- і біфідофлори і виявляють противірусну дію.
Показання до використання
Рекомендовано вокористовувати у якості дієтичної добавки до раціону харчування як додаткове джерело пробіотичних бактерій, які складають значну частину мікрофлори кишечнику, з метою поліпшення травлення і всмоктування поживних речовин в товстому кишечнику, нормалізації випорожнення, підвищення імунітету.
Спосіб застосування
- Дорослим і дітям віком від 12 років – вживати по 1-3 капсули 1 раз на день.
- Дітям від 6 до 12 років - вживати по 1-2 капсулі 1 раз на добу.
- Дітям від 1 року до 6 років – вживати 1 капсулу 1 раз на день.
- Капсулу можна відкрити й висипати вміст у молоко або йогурт.
- Перед застосуванням рекомендована консультація лікаря.
Застереження
Припинити використання й звернутися до лікаря, якщо симптоми діареї зберігаються більш 3-х днів або погіршуються.
Протипоказання
Непереносимість компонентів препарату, блювота, кривавий понос, сильні болі в животі, СНІД, лімфома, тривале лікування кортикостероїдами.
Умови зберігання
Зберігати при температурі не вище 25 °С в оригінальній упаковці в недоступному для дітей місці.