Склад олії з насіння льону:
Антиоксидантна властивість олії льону дарує організму молодість і довголіття; антиканцерогенна властивість лляної олії пояснюється наявністю в ній специфічних речовин - лігнінів, які гальмують розвиток клітин раку, і сприяє припиненню зростання ракових пухлин. Регулярне вживання олії є відмінною профілактикою онкологічних захворювань, особливо товстої кишки і раку грудей у жінок.
Лляну олію застосовують для профілактики і лікування ряду захворювань щитовидної залози, печінки, нирок, серцево-судинної системи, (гіпертонії, коліту, тромбозу, атеросклерозу судин, сечокам'яної хвороби, розсіяного склерозу та інших захворювань).
Регулярне вживання лляної олії сприяє нормалізації роботи травної системи в цілому. Зокрема, ця олія покращує роботу печінки, усуває печію і запори. Олія з насіння льону надзвичайно сприятливо впливає на слизові оболонки кишечника. Її застосування рекомендується при гастритах, запальних захворюваннях стравоходу, виразках шлунка і дванадцятипалої кишки, колітах, дуоденітах, цирозі печінки, жировій дистрофії печінки, гепатиті, геморої, жовчнокам'яній хворобі, залишкових явищах дизентерії і стійких запорах.
Застосування олії з насіння льону: