Гарбузова олія застосовують при захворюваннях серця, судин, печінки, жовчного і сечового міхура, простатиті.
Корисний і смачний продукт лікує гастрит, попереджає розвиток хронічних запалень, позбавляє від печії, підтримує еластичність шкіри та судин. Регулярне вживання олії з насіння гарбуза зміцнює імунітет, стимулює обмін речовин, допомагає схуднути, покращує стан шкіри та волосся.
Ненасичені жирні кислоти (більше 80%):
Насичені жирні кислоти:
Вітаміни: А, В1, В2, В3, В4 (холін), В5, В6, В9; Вітамін С, Е, F, К, P, PP, вітамін T або карнітин.
Приймати по 1 чайній ложці за 30 хвилин до їди не запиваючи 3-4 рази на день протягом 2-3 місяців. Потім зробити перерву на 1-2 місяці та повторити курс. Можливо додавати в салат не більше 2-х разів на день.