ТУ У 10.8-38321787-001:2016
Згідно загально доступним літературним джерелам, компоненти, що входять до складу Оксівітал, мають наступні властивості:
L-глутатіон редукований - складається з амінокислот гліцину, цистеїну та глутамінової кислоти. В організмі він виробляється печінкою та бере участь у побудові та відновленні тканин, синтезі необхідних організму хімічних речовин та білків, а також у роботі імунної системи. Глутатіон (GSH) відіграє ключову роль у захисті від окислювального стресу.
Вітамін С (Аскорбінова кислота) – водорозчинний, життєво необхідний вітамін з вираженими антиоксидантними властивостями, який міститься в продуктах як рослинного, так і тваринного походження, але не може синтезуватися в організмі людини і має надходити з їжею. Аскорбінова кислота має антиоксидантні властивості і легко нейтралізує активні форми кисню та азоту, які пов'язані з перекисним окисленням ліпідів, пошкодженням ДНК та білків; як антиоксидант сприяє підтримці судинної системи.
Альфа-ліпоєва кислота (АЛК) - ключовою дією є антиоксидантна активність, обумовлена її здатністю видаляти та інактивувати вільні радикали, захищаючи від окисного ушкодження при низці захворювань, включаючи нейродегенеративні розлади. АЛК має позитивний вплив при корекції станів симптоматичної діабетичної нейропатії і використовується в цій галузі в Німеччині вже більше 30 років.
Коензим Q10 – підвищує рівень енергії, підтримує імунну систему та діє як антиоксидант. Є одним з найважливіших ліпідних антиоксидантів, що запобігають утворенню вільних радикалів та модифікації білків, ліпідів та ДНК.
Селен - незамінний мікроелемент для організму людини. Його антиоксидантні властивості захищають клітини від ушкодження, викликаного окислювальним стресом, тим самим знижуючи ризик розвитку хронічних серцево-судинних захворювань. Селен також необхідний для нормального функціонування щитовидної залози та імунної системи, тому його адекватне споживання вкрай важливе для підтримки цих фізіологічних процесів.