Тест-система призначена для визначення ротавірусів, є однокроковим імунохроматографічним аналізом для якісного визначення антигенів ротавірусів у зразках фекалій.
Ротавіруси є основними збудниками інфекційних гастроентеритів як у дітей (в тому числі і новонароджених), так і у дорослих. Основний механізм передачі інфекцій фекально-оральний.
Симптомами вірусного гастроентериту є секреторна діарея, блювота, головний біль, лихоманка, кишкові кольки. Як правило, при ротавірусному гастроентериті симптоми розвиваються протягом 1-2 днів і тривають до 3 днів.
Комплектність:
Забір зразків.
Матеріалом для дослідження являються фекалії людини з підозрою на ротавірусною інфекцію.
Забір зразків слід проводити в чисту місткість, після чого відразу провести дослідження.
Зразки можуть зберігатися в холодильнику (- 2 -4 ℃)протягом 1-2 днів. Для тривалого зберігання (до 1 року) зразки повинні зберігатися при температурі -20 ℃. В даному випадку перед тестуванням зразки повинні бути розморожені і доведені до кімнатної температури.
Приготування зразка.
Процедура тестування
Доведіть тест і зразок фекалій до температури 15 - 30 ℃ перед тестуванням. Не відкривайте упаковку до тих пір, поки Ви не будете готові до проведення аналізу. Існує два можливих варіанти проведення тестування:
1.Використання тесту як тест-касети:
2. Використання тесту методом занурення в зразок.
Залежно від концентрації антигенів ротавірусів в зразку, позитивний результат може бути отриманий через 3 хвилини. Однак остаточні результати слід інтерпретувати через 10 хвилин.
Інтерпретація результату.
Негативний: лише одна лінія зеленого кольору (контрольна лінія) з'явиться в контрольній білій зоні тесту.
Позитивний: в доповнення до зеленої контрольної лінії також з'явиться чітка червона лінія (лінія результату) в білій центральній зоні тесту. Інтенсивності червоної лінії буде залежати від концентрації антигенів, присутніх в зразку. Однак ні кількість, ні ступінь підвищення концентрації антигенів неможливо визначити даними якісним тестом.
Недійсний: відсутність зеленої лінії, незалежно від появи чи відсутності червоною лінії. Недостатня кількість зразка, неправильна техніка виконання тесту або непридатність реагентів є ймовірними причинами відсутності контрольної лінії.
Перегляньте техніку виконання ще раз і спробуйте з новим тестом.
Якщо проблема зберігається, припиніть тестування та зв'яжіться з дистриб'ютором.
Зберігати тест запакованим у блістер при температурі 2-30 ℃. Тест зберігає стабільність до закінчення терміну придатності, зазначеного на кожному блістері. Тест повинен знаходити в закритому пакеті до моменту використання.
Не заморожувати.
Термін придатності 24 місяці.