Олія отримана з насіння гарбуза методом холодного пресування, яке гарантує збереження всіх вітамінів і біологічно активних речовин.
Гарбузова олія - найбагатше джерело вітамінів і мікроелементів. Унікальний комплекс есенціальних фосфоліпідів рослинного походження, вітаміни A, E (не менше 30%), В1, В2, С, Р, F, флавоноїди, ненасичені і полінасичені жирні кислоти, (ліноленова, олеїнова, лінолева) надають олії унікальні властивості. Також містить кукурбітин, що виявляє антигельмінтні властивості, селен запобігає розвитку раку, алкалоїд трігонеллін (володіє гіпоглікемічною дією). Гарбузова олія є одним з найбагатших джерел цинку, необхідного чоловікам від народження до старості.
У косметиці
Завдяки наявності, вітаміну Е, насичує шкіру вологою і киснем, роблячи її оксамитовою і пружною. Ферменти насіння гарбуза сприяють розчиненню мертвих клітин шкіри. Рекомендуються маски з теплої олії. Спостерігається уповільнення процесу старіння шкірних покривів. Допомагає при тріщинах і подразненні на губах, прекрасно живить і зволожує шкіру губ. Захищає також шкіру від сонячних опіків. Гарбузова олія сприяє відновленню і прискоренню зростання коренів волосся і нігтів. При випадінні волосся в шкіру голови втирають гарбузову олію кілька разів на тиждень.
У кулінарії
Багатий склад мінеральних речовин гарбузової олії (калій, кальцій, магній, залізо, марганець, мідь, цинк, селен, молібден, нікель) дозволяє використовувати його як цінний дієтичний продукт, який регулює ліпідний і вуглеводний обмін, поліпшує моторну функцію кишечника і жовчовивідних шляхів, а також як джерело вітамінів і мінеральних речовин.
Гарбузова олія високо цінується як продукт елітарного і лікувально-профілактичного харчування. Гарбузова олія використовується в якості підливи для овочевих салатів і збризкування тушкованих овочів, м'яса. Але гарбузову олію не можна нагрівати.
Олія з насіння гарбуза містить в собі невичерпні запаси життєвої енергії для людського організму!
Приймати олію потрібно за годину до їди або дві години після їди, не запиваючи.
При простатиті, аденомі простати, зниженні статевої потенції у чоловіків - по 1 чайній ложці 3 рази на день і мікроклізми 25-50мл або тампони 1-2 рази на день, на курс 300-600 мл (зробити ватно-марлевий тампон, рясно змочити гарбузовим маслом, ввести в пряму кишку, після очисної клізми, на ніч), а також застосовувати при масажі простати. Масляні мікроклізми: 1 столову ложку масла на 1/4 склянки теплої води, збити в емульсію.
При запальних процесах в легенях і дихальних шляхах, катарах, стоматиті, пародонтозі, для зняття болю і печіння при циститі - внутрішньо по 5 -10 крапель 3 рази на день (протягом 4-х тижнів).
При цирозі, алкогольному ураженні печінки, гепатиті, холециститі, жовчнокам'яній хворобі, для нормалізації складу жовчі і обміну речовин - по 1-2 ч. л. (В залежності від ваги) 3-4 рази на день за годину до їжі. Врахуйте, що гарбузова олія має сильну жовчогінну дію, можливе виникнення болю при русі каменів. Якщо відчуваєте біль - знижуйте дозу до 1/2 чайної ложки, збільшуючи тривалість курсу.
При печії, гастриті, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки, колітах, запорах, проктиті, тріщинах прямої кишки - по 1-2 ч. л. (В залежності від ваги) 3-4 рази на день за годину до їжі і мікроклізми 3-5 мл. на ніч після очисної клізми.
Гіперліпідемія, профілактика атеросклерозу - по 1 чайній ложці 3 рази на день тривала терапія - по 400 - 600 мл. 2 рази на рік.
При шкірних захворюваннях, дерматитах, діатезі, екземі, псоріазі рекомендується змазування уражених ділянок 4 рази на день протягом 4 тижнів і одночасний прийом всередину по 1-2 чайних ложки 3-4 рази на день за годину до їжі. При хімічних та термічних опіках особливо ефективно при свіжих ранах шляхом простого змащування або накладання волого-висихаючих пов'язок, просочених олією. Зміна через день.
Лікарська, харчова, квіткова алергія - по 3 чайних ложки в день і по 5-6 крапель в запалені пазухи носа.
Кольпіти, ерозії - ватно-марлевий тампон, рясно змочений гарбузовою олією, вводять в піхву на ніч, щодня.