Подрібнене насіння розторопші - 200 mg (мг), крохмаль - 80-100,0 mg (мг), стеарат магнію (кальцію) Е 470 - 4,0-5,0 mg (мг), лактоза - 70-90,0 mg (мг), цукор - 120,0-130,0 mg (мг), лимонна кислота Е 330 -12,0-13,0 mg (мг).
Розторопша це високоефективний натуральний гепатопротектор. Розторопша вважалася сильною речовиною при різних захворюваннях печінки. Крім того, вона попереджає порушення структури і функції печінки при різних патологіях, стимулює утворення нових клітин печінки, знижує шкідливий вплив на печінку ряду лікарських засобів і токсинів, які ми отримуємо з навколишнього середовища; активізує секреторну і рухову функції шлунково-кишкового тракту, сприяє загоєнню виразок, захищає нирки, посилює імунітет і підвищує опірність організму.
Розторопша має також протизапальні і антиоксидантні властивості, підвищує секрецію жовчі (холіноретична дія) і покращує перетравлювання жирів, покращує стан шкірних покривів.
Дорослим і дітям старше 12 років по 1-2 таблетки тричі на день під час їжі, запиваючи теплою водою.