Інструкція до препарату Бурштинова кислота таблетки №40
- Виробник:
- Температура зберігання:від 15°C до 25°C
- Діюча речовина:Бурштинова кислота
Склад
- бурштинова кислота - 0,15 г,
- аскорбінова кислота - 0,01 г.
Наповнювачі: крохмаль картопляний, МКЦ, лактоза (фрукоза, сорбіт), стеарат кальцію.
Опис
Що таке Бурштинова кислота?
Бурштинова кислота - це природна речовина, яка присутня в організмі, виробляється їм. Вона є універсальним проміжним метаболітом, який утворюється при взаємоперетворюванні вуглеводів, білків і жирів в рослинних і тваринних клітинах.
Перетворення бурштинової кислоти в організмі пов'язане з виробленням енергії, необхідної для забезпечення життєдіяльності. При зростанні навантаження на будь-яку з систем організму, підтримка її роботи забезпечується переважно за рахунок окислення бурштинової кислоти. Потужність системи енерговироблення, яка використовує бурштинову кислоту, в сотні разів перевищує всі інші системи енергоутворення організму.
В основі дії бурштинової кислоти та її сполук лежить модифікуючий вплив на процеси тканинного метаболізму - клітинне дихання, іонний транспорт, синтез білків. При цьому амплітуда та спрямованість модифікацій залежать від початкового функціонального стану тканин, а її кінцевий результат виражається в оптимізації параметрів їх функціонування.
Ця органічна кислота - універсальний учасник енергетичного і пластичного обміну клітини. Бере участь у синтезі інших органічних кислот і амінокислот, азотистих основ і пігментів, а також, в одній з форм фотосинтезу. Як компонент біологічно активних добавок і лік бурштинова кислота приваблива своєю унікальною роллю в енергетичному обміні клітин. Особливість її окислювання до фумарової кислоти - у відносній незалежності реакції від того, наскільки клітина отруєна органічними сполуками, також підлягає негайному окислюванню - алкоголем і самим токсичним продуктом його неповного розпаду - ацетальдегідом.
Бурштинова кислота в боротьбі зі старістю.
З віком, окрім інших порушень, клітини організму починають втрачати здатність до вироблення енергії. Як наслідок, організму її не вистачає для нормального забезпечення багатьох функцій, а це призводить до зів'янення організму та швидкого старіння. Сполука, яка дає енергію, - це АТФ (аденозинтрифосфат). Бурштинова кислота якраз і сприяє виробленню АТФ. Як наслідок, бурштинова кислота є могутнім стимулятором вироблення енергії та стимулятором багатьох функцій організму, має виняткову відновну потужність.
Бурштинова кислота має антиоксидантні властивості та знешкоджує вільні радикали.
В процесі життєдіяльності організму утворюються агресивні форми кисню, які окислюють або руйнують клітини, викликаючи хвороби (рак, інфаркт, і т.п.), старіння та смерть. Бурштинова кислота здатна ефективно знешкоджувати вільні радикали.
Бурштинова кислота - це дієтичний продукт для живої клітини, отруєної алкоголем.
Людям, що займаються спортом, Бурштинова кислота допомагає швидше й легше пристосовуватися до зростаючих фізичних навантажень, зняти больові відчуття в перетружених м'язах. Перед змаганням Бурштинова кислота допомагає спортсменам мобілізувати свої сили, запобігти нервовому зриву. Після змагань не спостерігається виснаження та пригніченості, а відміна Бурштинової кислоти не знижує потенційних можливостей спортсмена.
В поєднанні з Бурштиновою кислотою Аскорбінова кислота (вітамін С) бере участь в обмінних процесах як переносник кисню.
Вітамін С стимулює процеси синтезу преколагену, перетворюючи його на колаген. Завдяки цьому він сприяє підтримці нормальної проникності капілярів, збереженню цілісності опорних тканин (фіброзної, хрящової та кісткової) Дефіцит вітаміну С в організмі веде до зниження регенеративних процесів. Встановлено, що вітамін С має прямий вплив на швидкість синтезу ДНК клітинного ядра, підвищує резистентність організму до інфекції.
В ДД «Бурштинова кислота» застосовується така доза й таке поєднання Бурштинової кислоти з Аскорбіновою кислотою, які оптимальним чином відтворюють природні реакції мобілізації енергетичного обміну, які закріплені в процесі природного відбору.
Нешкідливість біодобавки «Бурштинова кислота», її здатність надавати позитивний ефект навіть при вельми низьких дозуваннях, а також підвищувати живильну цінність харчових речовин і підсилювати дію лікарських препаратів роблять її дуже цінною харчовою добавкою, яка сприяє нормалізації стану організму, саморегуляції його функцій, прискоренню одужання та підтримці оптимального режиму функціонування в живій системі.
Рекомендації по вживанню
ДД “Бурштинова кислота” рекомендується, як допоміжний засіб, з метою корекції раціону харчування, в наступних випадках:
- Ефект Бурштинової кислоти при мастопатії, кістах, міомах, багатьох інших пухлинах, зокрема злоякісних, а також зобі, пов'язаний з гальмуванням патологічного клітинного поділу, завдяки чому пухлина перетворюється просто на скупчення відмерлих клітин і поступово розсмоктується.
- При порушеннях функцій суглобів Бурштинова кислота відновлює місцевий кровообіг, завдяки чому виводяться солі. Крім того, вона гальмує запальні процеси.
- Подібна картина має місце і при варикозному розширенні вен: зняття запалення, відновлення роботи венозних клапанів, нормалізація кровонаповнення вен і відтік крові з них в результаті вени "спадають" і варикоз припиняється.
- Протизапальна дія Бурштинової кислоти спостерігається при бронхітах, астмі, тонзилітах, а також при пієлонефриті, гепатозі та навіть цирозі печінки. Крім того, Бурштинова кислота допомагає при жовчно і сечокам'яній хворобах, підсилюючи виділення солей, розбиваючи камені та сприяючи дренажу печінки.
- Також ДД “Бурштинова кислота” може використовуватися як допоміжний засіб до дієтичного харчування при серцевосудинних недугах, порушенні мозкового кровообігу, для посилення секреції шлункового соку, як протиотрута при отруєннях миш'яком, свинцем, ртуттю, а також алкоголем.
Спосіб застосування
Дієтичну добавку приймати по 1 таблетці 3 рази на день за 30 хвилин до їжі.
Тривалість застосування 4 тижні, в подальшому термін вживання узгоджувати з лікарем.
Застереження
Індивідуальна чутливість до компонентів.
Не є лікарським засобом.
Умови зберігання
Зберігати в сухому місці при температурі не більше 25 ºС, в недоступних для дітей місцях.
Термін придатності
24 місяці.