Інструкція до препарату Пробіокс капсули №10
- Виробник:
- Форма випуску:Капсули
- Умови відпуску:Без рецепта
- Температура зберігання:від 15°C до 25°C
Склад
Активні компоненти (загалом не менше 6,0 · 10 9 ДЕШЕ до закінчення терміну придатності) | Lactobacillus rhamnosus - 3,0 · 109 ДЕЯКЕ Lactobacillus paracasei - 2,7 · 109 ДЕЯКЕ Lactobacillus acidophilus - 0,3 · 109 ДЕЯКЕ Lactobacillus bulgaricus - 10,0 x 106 ДЕЯКЕ Streptococcus thermophiles - 6,0 · 106 ДЕЯКЕ |
Допоміжні компоненти | аскорбінова кислота, магнію стеарат, картопляний крохмаль, діоксид кремнію, гіпромелоза |
Опис
Активні штами мікроорганізмів, що входять до складу дієтичної добавки, сприяють:
- нормалізація випорожнень при діареї, викликаної вірусними або бактеріальними інфекціями, застосуванням антибіотиків або інших протимікробних препаратів;
- покращення травлення в кишечнику при зміні раціону харчування під час подорожей, стресу, перевтоми;
- відновлення слизової оболонки кишечника та нормалізації мікрофлори;
- підвищення та зміцнення імунітету;
- покращення переносимості молочних продуктів.
Пробіокс містить різні види ліофілізованих життєздатних бактерій з різних відділів кишечника, які відновлюють та підтримують фізіологічну рівновагу мікрофлори шлунково-кишкового тракту. Пробіокс має оптимальний кількісний склад бактерій для терапевтичної активності у різних вікових групах, що робить його прийом зручним, а дія – ефективною. Пробіокс складається з бактерій, стійких до дії різних антибактеріальних засобів та починає діяти з першого дня призначення антибіотиків.
Завдяки дії активних компонентів Пробіокс, що зброджує вуглеводи, під дією ферментів лактобацил утворюються коротколанцюгові жирні кислоти - молочна, оцтова, масляна, пропіонова. Завдяки виробленню жирних кислот відбувається нормалізація кислотності внутрішньокишкового вмісту, гальмується розвиток патогенних штамів, припиняються гнильні процеси і пригнічується утворення аміаку, ароматичних амінів, сульфідів, ендогенних канцерогенів. Масляна та пропіонова кислоти підвищують мітотичну активність і регулюють диференціювання епітелію. Молочна та пропіонова кислоти регулюють всмоктування кальцію, обмін холестерину та метаболізм глюкози в печінці.
Пробіокс забезпечує присутність постійного мікробного подразника, підвищує місцевий імунітет, збільшує вироблення імуноглобуліну-А. Лактобацили Пробіоксу зменшують активність пероксидази, надаючи антиоксидантний ефект, а також пригнічують ріст патогенної мікрофлори та стимулюють ріст лакто- та біфідофлори та виявляють противірусну дію.
Показання до використання
Рекомендовані використовувати як дієтичну добавку до раціону харчування як додаткове джерело пробіотичних бактерій, які складають значну частину мікрофлори кишечника, з метою покращення травлення та всмоктування поживних речовин у товстому кишечнику, нормалізації випорожнень, підвищення імунітету.
Спосіб застосування
- Дорослим та дітям старше 12 років - приймати по 1-3 капсули 1 раз на день.
- Дітям віком від 6 до 12 років - приймати по 1-2 капсулі 1 раз на добу.
- Дітям від 1 року до 6 років - приймати 1 капсулу 1 раз на день.
Можна відкрити капсулу та висипати вміст у молоко або йогурт.
Перед застосуванням рекомендується консультація лікаря.
Застереження
Припинити використання та звернутися до лікаря, якщо симптоми діареї зберігаються більше 3-х днів або погіршуються.
Протипоказання
Непереносимість компонентів препарату, блювання, кривавий пронос, сильний біль у животі, СНІД, лімфома, тривале лікування кортикостероїдами.
Умови зберігання
Зберігати при температурі не вище 25°С в оригінальній упаковці в недоступному для дітей місці.